Februari wordt al snel geassocieerd met Valentijn, de dag van en voor geliefden. Daarom vind je in deze kortste maand van het jaar overal rode accessoires terug, rozen, chocolaatjes in hartvormige dozen en sexy lingerie. Natuurlijk helpen al die dingen om je liefde te betuigen aan de vrouw van je leven, maar misschien kun jij het dit jaar nog beter doen. Als je iemand graag ziet, is het immers jammer om dit maar één keer per jaar te vieren, niet? Hier lees je hoe je het hele jaar door het vuurtje tussen jullie (weer) kunt laten branden.

Diner voor twee

Er wordt gezegd dat de liefde man door de maag gaat, maar voor vrouwen geldt dit stiekem ook. Vooral als dat eten in een aangenaam kader geserveerd wordt. Natuurlijk kun je een tafeltje in een chic restaurant reserveren, maar het is nog beter wanneer je zelf je handen uit de mouwen steekt. Ben je niet zo’n chef-kok? Overweeg dan het gebruiken van een bbqhaard. Zo’n haard is een echte blikvanger in je tuin, die je niet alleen warm houdt, maar ook zo is opgebouwd dat je er eten op kunt bereiken. Dit soort haard beschikt over in de hoogte verstelbare BBQ-roosters en over een vonkenscherm, dat je beschermt tegen knetterend vuur.  Terwijl jullie knus bij elkaar naar het knetterend haardvuur luisteren, zorgt je bbqhaard ervoor dat er een heerlijke steak of een sappig stukje zalm geroosterd wordt dat jullie nadien samen kunnen verorberen. Wanneer jullie gedaan hebben met eten, kunnen jullie je romantische avond verder zetten aan het haardvuur, en genieten van de rust en van elkaar. Sluiten jullie graag af met iets zoets? Haal dan de marshmallows boven om in het vuur te roosteren. Veel gezelliger dan dit kan het niet worden!

Passie voor vuur

Wil je ook binnen kunnen genieten van de aangename warmte die een haard verspreidt? Kies dan voor een gesloten gashaard als warmte-element én sfeervolle eyecatcher voor je interieur. Niet alleen heeft een gesloten gashaard een prachtig design, bovendien werkt hij ook efficiënt en zuinig. Je vindt zo’n haarden in alle soorten en maten, zodat er ook zeker een is die in jouw interieur volledig tot z’n recht komt. Het grote voordeel van een gashaard ten opzichte van centrale verwarming of vloerverwarming, is dat een haard een sfeerelement is, dat een heel aangename warmte verspreidt. Het vlammenspel is zo aangenaam om naar te kijken, dat je er meteen van tot rust komt. Bovendien is een gashaard op zich al een mooie toevoeging aan je interieur. Vroeger was een open houthaard het toppunt van gezelligheid, maar die eer is nu voor gashaarden weggelegd. Een extra voordeel is dat gas veel voordeliger is dan hout, en ook veel duurzamer. Je hebt ook veel minder onderhoud aan een gashaard dan bij een open haard. Niets dan voordelen dus…